prof. dr hab. n. o zdr. Wojciech Kolanowski

Jest specjalistą żywienia człowieka i dietetyki, pracownikiem badawczym na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Lublinie na stanowisku profesora oraz wykładowcą w Akademii Zamojskiej. Studia na kierunku technologia żywności i żywienia w specjalności żywienie człowieka ukończył w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w r. 1996. Stopień doktora nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia uzyskał w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w r. 2001. Stopień dr. habilitowanego uzyskał w r. 2017. Tytuł profesora nauk medyczny i nauk o zdrowiu w dyscyplinie nauk o zdrowiu uzyskał w r. 2020. Odbył liczne staże zagraniczne. Posiada bardzo bogaty dorobek naukowy i dydaktyczny.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem